Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Intézményi ügyfelek

 

Napjainkban az intézményi befektetők számos kihívással szembesülnek. A folyamatosan változó szabályozói környezet, a befektetési lehetőségek növekvő komplexitása, a hatékonyabb kockázatkezelés szükségessége és az egyénre szabott befektetési megoldások felé irányuló trend mind-mind megtalálhatóak ezek között. Megközelítésünk azon a meggyőződésen alapul, hogy pozitív hozzáadott érték csak mélyreható piacismeret, alapos elemzés és cégcsoport szintű csapatmunka által érhető el.

Erste Asset management ÉS ERSTE aLAPKEZELŐ

Az Erste Asset Management GmbH (EAM) koordinálja és felelős az alap- és vagyonkezelési tevékenységért az Erste Groupon belül. Az Ausztriában és Romániában piacvezető, Csehországban, Horvátországban, Magyarországon második helyen lévő, Szlokáviában harmadik helyen álló Erste Asset Management 56 milliárd eurót kezel és 300 főt foglalkoztat, beleértve 100 portfólió menedzsert is. (2016.12.30.) Széleskörű országspecifikus tudásunkat ötvözzük egy nemzetközi pénzügyi szolgáltató erejével. Az EAM legrégebbi leányvállalatát, az ERSTE-SPARINVEST KAG-t 1965-ben alapították Ausztriában.

Az Erste Alapkezelő Zrt. a nemzetközi Erste Asset Management GmbH magyarországi leánycége, befektetési alapkezelésre és portfoliókezelésre szakosodott társaság. Az Erste Alapkezelő Zrt. jogelődjét, a GiroCredit Rt.-t 1993-ban alapították. Társaságunk jelenleg 35 főt foglalkoztat, köztük 5 fő portfólió menedzsert.

A magyar befektetési alapok piacán a 2. helyet foglaljuk el 16,8%-os piaci részesedésünkkel. (2016.12.30.)

2014-ben társaságunk nyerte „Az Év Legdinamikusabban Növekvő Alapkezelője” címet.

Portfoliókezelés

Az Erste Alapkezelő Zrt. a PSZÁF 2003. január 10-én kelt III-100 017-018/2003 sz. határozata alapján befektetési alapkezelés mellet jogosulttá vált önkéntes és magánnyugdíjpénztárak részére vagyonkezelési szolgáltatást nyújtani, illetve portfoliókezelést, befektetési tanácsadást és értékpapír kölcsönzést is végezni.

Számos nyugdíjpénztár, biztosító bízta meg Társaságunkat portfoliójának kialakításával és menedzselésével.